ARKIV.HESTESPORT.NO

Nyhetsarkiv for 7459 nyheter publisert på Hestesport.no i perioden 24. mars 2012 til 8. november 2021.

Fantastisk å vinne to NM på ett år

Bildetekst: To mesterskapsgull på ett år – bedre kan det ikke gjøres. Pararytter Kirsten Kristine Vik/Peppermint vant NM i sommer og sikret seg seieren i HM i helgen.

I sommer jublet pararytter Kirsten Kristine Vik fra Åsane Rideklubb over sitt første NM-gull. I helgen tok hun like godt et til sammen med sin hest Peppermint i hallmesterskapet paradressur hos Grenland Ryttersportsklubb.

Tekst: Rebecca Ballestad-Mender  Foto: Privat

Kirstens vinneroppskrift var som i sommer – full pott når det gjelder klassesseier, det gir seier totalt. Rytteren gjorde det i beste stil – begge dager var hun og Peppermint e. Hoftanz/Sandro Hit over 70 %. Seieren satt lørdag med 70,116 %, lørdag vant de med 70,298 %.

-For en fantastisk måte å avslutte sesongen på, strålte vinneren som er klassifisert som grad V-rytter. – Peppermint var fantastisk i helgen, og jeg hadde en super ridefølelse begge dagene, sier Kirsten som takker sin trener Hanna Kraus for de sportslige resultatene.

Seieren i helgen toppet en fabelaktig debut-sesong på mesterskapsnivå for Kirsten. – I år er mitt første år hvor jeg deltar i NM og hallmesterskapet. Det er helt uvirkelig at jeg har vunnet begge mesterskapene, sier rytteren som har hatt den nå 12 år gamle Peppermint siden hoppen var 3 år gammel – Kirsten har selv tatt hoppen frem og opp i klassene.

God sølvvinner var den rutinerte grad IV-rytteren Anita Hennie Johnsen fra Bruråk Hestesportsklubb. Til mesterskapet hadde hun med seg sin faste partner – vallaken Lindegaard Lucky e. Solos Landtinus/De Noir. De innledet godt lørdag med et program til 68,688 %. Søndag ble fasit 68,72 og sammenlagt ble det sølv med 138,408 prosentpoeng.
– Hesten min var fantastisk hele veien, men i andre avdeling fikk vi noen misforståelser som kostet dyrt. Men jeg er kjempefornøyd, og jeg er så glad for all hjelpen jeg har fått i forberedelsene til mesterskapet fra Louise Almlund Løkken, og det var et så fint stevne på Vallermyrene!

Gullvinneren var lykkelig – men like lykkelig var bronsevinneren og grad IV-rytteren Inger Line Brath. Med sin Quallwesto e. Qualle/Midt-West Ibi-Light red hun til 66,125 % lørdag og 66,402 % søndag. Med 132,527 poeng var bronsen sikret.

Dette var Inger Lines første stevne på et år – først satte koronapandemien en stopper for konkurransene, så ble Inger Line satt ut av spill grunnet en skade i flere måneder. Rett før stevnesesong i juni fikk hun et tråkk på foten av Kalle som følge av at han skvatt av en syklist. Det resulterte i et sår som ikke ville gro, det ble infeksjon, adskillig tid på sykehus og flere operasjoner. Men Inger Line tviholdt i ryttergleden og fortsatte å se fremover. I oktober kunne hun begynne å ri så smått igjen – skjønt hun er ennå ikke helt i mål når det gjelder behandlinger.

Da HM sto for døren lot Inger Line fot være fot.
-Da fikk ryttergleden ta sjefsplassen!
To fine stevnedager, med gode prosenter og attpåtil en medalje – det var en god premie å få etter mange tøffe hverdager for Askim-rytteren.
-Det har vært særdeles tøffe tider – hadde det ikke vært for Kalle (Quallwesto) i denne perioden, så vet jeg ikke hva jeg hadde gjort. Å få bronse var som å vinne gull for meg denne gangen. Det har vært en super helg, både ridemessig og sosialt. Snakk om lykkepille!